آنچه درباره سفته حسن انجام کار باید بدانید

آنچه درباره سفته حسن انجام کار باید بدانید

آنچه درباره سفته حسن انجام کار باید بدانید!

یکی از اسناد تجاری که در میان مردم دست به دست می گردد، سفته است. از دیدگاه حقوق و قانون، سفته یک سند تجاری است که بر اساس آن صادرکننده به دارنده متعهد ‌‌می‌ شود. صادرکننده با ارائه این سند تجاری به دارنده این تضمین را ‌‌می‌ دهد که به صورت عندالمطالبه و یا در زمانی مشخص مبلغی پول را به وی پرداخت کند. به طور کلی سفته‌‌ ها با هدف پرداخت مبلغی پول به دیگری، در آینده‌‌‌ ای دور یا نزدیک استفاده ‌‌می‌ شوند.

این روزها مزایای زیاد سفته موجب شده است تا استقبال از آن، روند رو به رشدی پیدا کند و در روابط تجاری اشخاص با یکدیگر مورد استفاده قرار گیرد. به موجب سفته صادر کننده متعهد می شود که پولی را در موعد مقرر به دارنده پرداخت کند. اما گاهی سفته برای این صادر می شود که انجام یک تعهد را تضمین کند.

شاید شما هم به فکر صدور سفته افتاده باشید و یا شخصی قصد صدور سفته به نفع شما را داشته باشد. در اصطلاح به صدور سفته «دادن سفته» و به صدور سفته از جانب شخصی دیگر به نفع شما «گرفتن سفته» گفته ‌‌می‌ شود. در هر یک از این دو جایگاه که قرار داشته باشید، ‌‌می‌ توانید در این مقاله با ما همراه باشید.

سفته حسن انجام کار

گاهی اوقات سفته بابت حسن انجام کار صادر می شود و افراد به منظور ضمانت برای انجام تعهدات خود، سفته صادر می کنند. کارفرمایان زیادی هنگام استخدام، از کارجویان تقاضای تسلیم سفته برای ضمانت کاری می کنند. کارمندان نیز در کنار سختی هایی که برای یافتن شغل تحمل کرده اند، باید برای تضمین حسن انجام کارشان به کارفرمای خود نیز زیر باره صدور سفته بروند.

در بسیاری از موارد دیده شده که کارفرمایان برای افزایش اعتبار سفته، لازم می دانند که علاوه بر فرد جویای کار، یک تا چند نفر نیز پشت سفته را امضاء کنند و این موضوع دلالت بر ضمانت پرداخت بی‌ قید و شرط وجه سفته در صورت تخلف کارگر است.

آنچه درباره سفته حسن انجام کار باید بدانید
آنچه درباره سفته حسن انجام کار باید بدانید

از دلایل کارفرمایان برای چنین درخواستی، شرایط بد اقتصادی و سیاسی است و معتقدند که تنها راه اطمینان به نیروهای استخدام شده، دریافت سفته از آن ها است. در این صورت اگر خسارتی از سمت کارگر به کارفرما وارد شود یا کارگر در انجام تعهدات محول شده به او کوتاهی کند، کارفرما می تواند جهت جبران خسارت وارده، به سفته مذکور رجوع کند.

چه نکاتی را در تنظیم سفته باید رعایت کرد؟

کارگر یا کارمند، صادر کننده سفته محسوب می شود. کارگران یا کارمندان عزیز در صدور سفته باید نکات زیر را رعایت کنند:

• حتما در روی سفته درج کنید که بابت حسن انجام کار صادر شده است.

• به هیچ عنوان بر روی سفته تاریخ نزنید. چون سفته بابت ضمانت داده می شود، پس درج تاریخ وصول معنی ندارد.

• اگر کارفرما از شما خواست کسی به عنوان ضامن پشت سفته را امضاء کند، حتما باید بنویسد به عنوان ضمانت پشت سفته را امضاء می کند.

• حتما در قسمت نام گیرنده وجه، نام شرکت را درج کنید.

• اگر بین شما و کارفرما قرارداد مکتوبی وجود دارد، در متن قرارداد حتما شماره سفته ای که به کارفرما می دهید بنویسید.

• در متن قرارداد هم اشاره کنید که سفته بابت حسن انجام کار داده شده است.

• مبلغی که به صورت چاپی روی سفته نوشته شده، نشان دهنده ی حداکثر مبلغی است که می توان روی سفته نوشت. پس اگر مبلغ کمتری مد نظرتان است، هم در خود سفته، هم در قرارداد مبلغ را با حروف و عدد بنویسید.

• حتما یک نسخه کپی از سفته و قرارداد تهیه کنید و از کارفرما بخواهید آن را امضاء کند.

سخن پایانی

با توجه به تمام این موارد احتمالا برای شما نیز واضح است که دلیل تاکید بر ندادن سفته یا بررسی کامل شرایط و قید تمام موارد مهم در این رابطه برای چیست. هدف این است که از پروسه احتمالی شکایت و دردسرهای پس از آن دور بمانید. در نهایت این‌ که سفته را امضا کنیم یا خیر؟

  • هنوز نظری ندارید.
  • افزودن دیدگاه
    کاری راش

    سامانۀ یکپارچۀ داوری، کارشناسی، مشاوره و وکالت «کاری راش» بزرگترین وکامل ترین مرجع حقوقی میباشد. کاری راش یک پلتفرم تخصصی و مبتنی بر فناوری هوشمند و بروز دنیا بوده که با ایجاد پلی میان متخصصان حقوقی زبده و کلیه افراد (کسب و کارها، شاغلین و مردم عام) سعی بر ارائه خدمت دارد.

    تازه ترین مطالب