انتخاب اسم شرکت

اهمیت انتخاب نام شرکت در چیست؟

طبق قانون تجارت جهموری اسلامی ایران، تمامی شرکت‌ها ملزم به انتخاب و ثبت یک نام تحت شرایط تعیین شده هستند، در حقیقت شرکت ها و سازمان‌ها نیز باید مانند تمامی افراد جامعه که اشخاص حقیقی محسوب می‌شوند، اسم مختص به خود را داشته باشند تا هویتشان مشخص و قابل تشخیص باشد. بنابراین انتخاب اسم مناسب برای شرکت جزء اولین مقرارت ثبت شرکت و یکی از مقوله‌های مهم و بسیار حساس در این حوزه است که نیازمند داشتن اطلاعات درستی درباره آن و دقت و زمان کافی است.

متأسفانه گروهی از افراد اسم شرکت خود را عجولانه و بدون در نظر گرفتن همه جوانب انتخاب می‌کنند و به همین دلیل هم معمولاً بعد از مدتی مجبور به تغییر اسم آن می‌شوند. بنابراین بهتر است با توجه نوع خدمات یا محصولاتی که ارائه می‌دهید، نام متناسب و تاثیرگذاری را برای شرکت و سازمان خود انتخاب کنید.

با توجه به پیچیدگی مسائل حقوقی و گستردگی فعالیت‌های تجاری و اقتصادی، قوانین انتخاب اسم شرکت کمی سختگیرانه تعیین شده است، به همین علت است که انتخاب نام شرکت برای برخی از افراد پیچیده و سخت تلقی می‌شود، اما مهم این است که با شناخت صحیح از قواعد و قوانین انتخاب اسم شرکت، نام شرکت خود را به گونه‌ای انتخاب کنید که هم برازنده شرکت شما و هم انتقال‌ دهنده تجربه، ارزش و وجه تمایز محصولات و خدمات شما باشد. در ادامه به بررسی قوانین انتخاب اسم برند برای شرکت‌ها و سازمان‌ها خواهیم پرداخت که‌ امیدواریم برای شما عزیزان مفید واقع شود.

قوانین و مقررات مرتبط با اسم شرکت:

برای انتخاب نام شرکت باید مواردی را در نظر گرفت که قانون مشخص کرده است:

  1. اسم انتخابی باید حتما ریشه فارسی داشته باشد.
  2.  نباید غیرفارسی یا لاتین باشد.
  3.  شئونات انقلاب اسلامی باید در نظر گرفته شده باشد و با آن منافاتی نداشته باشد.
  4. اسم برگزیده شده نباید تکراری باشد. (به سایت www.ilenc. ssaa.ir مراجعه و نام پیشنهادی خود را جستجو کنید. توجه شود که حداقل دو کلمه از نام منتخب شما با اسامی دارای سابقه باید متفاوت باشد. )
  5.  اسم شرکت باید خاص و منحصر به فرد باشد.
  6.  از اعدا دبه صورت نوشتار ریاضی استفاده نشود؛ بلکه به صورت حروف نوشته شود.
  7.  از عناوین مرتبط با شاهد، ایثارگران و امثال آن که انحصاراً تحت نظارت سازمان بنیاد شهید و امور ایثارگران است، استفاده نشود.
  8.  از عناوین شعرا، دانشمندان و کاشفان در زمان حال استفاده نشود.
  9.  از حروف اول چند کلمه بعنوان اسم مخفف یا ترکیبی از چند حرف استفاده نشود.
  10.  از حروف اول بعضی از کلمات در اسم شرکت استفاده نشود. مانند پی وی سی و …
  11.  قید نام شرکاء در نام شرکت به این علت که هیچ مسئولیتی ندارند ممنوع است.

نکته: دقت کنید که نام‌های زیر نباید جزء اسامی مضاف، به عناوین شرکت اضافه شوند:

ایران، ملی، ملت، کشور، نظام، انتظامی، سپاه، بسیج، جهاد، میهن، نفت، پتروشیمی، اورست، ایثار، ایثارگران، شاهد، شهید، آزاده، جانبازان، بنیاد، دادگستر، بهزیست، امنیت، ‌ایمان، باور، نیک، مرکز، بانک، سازمان، آژانس، دفتر، اقتصاد، هدف، شهروند، جوانان، ‌فامیلی، آسانسور، دیتا، فیلتر، تکنو، تکنولوژی، تکنیک، مونتاژ، میکروبرد، پیک، فانتزی، کارواش، تک، مدرن، استار، تست، دکوراسیون، متریک، مترلوژی، ایتال، بیو، کنترل، ونوس.

انتخاب اسم شرکت
انتخاب اسم شرکت

نکاتی که در انتخاب نام شرکت باید به آن توجه کنید:

  • نام شرکت باید از ۳ سیلاب خاص تشکیل شده باشد که مستند آن در لغت نامه دهخدا موجود است.
  •  اسم شرکت بهتر است با موضوع فعالیت شرکت همخوانی داشته باشد.
  •  یک اسم خوب باید منحصر به فرد بوده و به آسانی به خاطر سپرده شود.
  •  باید توجه داشته باشید که حداقل دو سیلاب از نام منتخب شما با اسامی دارای سابقه متفاوت باشد.
  •  دقت کنید که در صورت استفاده از اسم  و فامیلی شخصی از اعضای شرکت در نام آن، شخص مذکور در قبال شرکت مسئولیت تضامنی خواهد داشت.
  • امکان استفاده از اسامی دوازده امام و القاب آن‌ها و همچنین اسامی متبرکه بدون دریافت مجوز از مسئولین مربوطه وجود ندارد.
  •  برای به کار بردن نام مهندسی در نام شرکت یک مدرک مهندسی و برای به کار بردن مهندسین حداقل دو مدرک مهندسی نیاز است.
  •  تنها در صورتی می‌توانید از کلمات متعلق به نهاد‌های دولتی و نیرو‌های مسلح در نام شرکت استفاده کنید که مجوزات لازم را از مقامات صلاحیت‌دار این نهاد‌ها و نیرو‌ها دریافت کرده باشید.
  •  ضرورت قید سهامی در نام شرکت به این علت است که محدود بودن مسئولیت شرکاء به سهام آن‌ها برای معامله‌کنندگان و اشخاص ثالث مشخص باشد.
  • جهت تشخیص نوع شرکت سهامی برای مراجعه‌ کنندگان نیز، باید بعد از اسم شرکت یا قبل از آن قید عام یا خاص بعمل آید.
  •  برابر دستورالمل‌های صادره در تعیین نام شرکت‌ها، حتماً باید از اسامی خاص استفاده گردد.
  •  در زمان ثبت شرکت حتماً باید ۵ نمونه از اسامی منتخب خود را بر طبق اولویت به اداره ثبت شرکت‌ها ارائه دهید.
  •  در نظر داشته باشید که هرچقدر تعداد حروف به کار برده شده در نام شرکت بیشتر باشد، امکان تأیید و ثبت آن نیز بیشتر خواهد بود.
  • اسامی رنگ‌ها و شهر‌ها جزء اسامی قابل ثبت برای شرکت نمی‌باشند.

سخن نهایی

همانطور که گفته شد برای انتخاب نام مناسب شرکت با توجه به قوانین مندرج در اداره ثبت شرکت‌ها، دقت زیادی داشته باشید تا از انتخاب اسامی غیرقابل ثبت و صرف هزینه و اتلاف زمان جلوگیری شود. در این راه متخصصان شرکت حقوقی داتیک شما را به صورت کامل و با در نظر گرفتن ویژگی‌های محصولاتتان راهنمایی خواهند کرد. شما متقاضیان ثبت شرکت برای سهولت در انجام امور ثبتی خود می‌توانید به صورت مستقیم  یا غیر مستقیم با کارشناسان ثبتی داتیک در ارتباط بوده و با بهره‌مندی از تخصص و تجارب آن‌ها و همچنین اخذ مشاوره رایگان امور ثبتی شرکت خود را به سرانجام رسانید.

  • هنوز نظری ندارید.
  • افزودن دیدگاه
    کاری راش

    سامانۀ یکپارچۀ داوری، کارشناسی، مشاوره و وکالت «کاری راش» بزرگترین وکامل ترین مرجع حقوقی میباشد. کاری راش یک پلتفرم تخصصی و مبتنی بر فناوری هوشمند و بروز دنیا بوده که با ایجاد پلی میان متخصصان حقوقی زبده و کلیه افراد (کسب و کارها، شاغلین و مردم عام) سعی بر ارائه خدمت دارد.

    تازه ترین مطالب