پیامد های ازدواج
ازدواج یا پیوند میان زن و مرد، بنیان خانواده را شکل می دهد و بدین ترتیب زن و مرد با هم شریک و متحد شده و در راستای اهداف مشترک خود در زندگی تلاش می کنند. به عباراتی ازدواج مهم ترین و سرنوشت ساز ترین انتخاب انسان، از زمان حیات است.
با اینکه ازدواج نقش مهم و اساسی در حفظ فرهنگ هر کشوری دارد، گاهی این تصمیم در ظاهر بسیار درست به نظر می رسد، اما با گذر زمان، چهره واقعی خویش را نمایان می کند.
با این انتخاب اشتباه، بازتاب ها و پیامد های منفی مرتبط با آن، به تلخ ترین اتفاق زندگی مبدل می شود. به همین جهت قانون به عنوان تنظیم کننده نظم اجتماع، برای کاهش پیامد های این اتفاق ناخوشایند در جامعه با ایجاد امکان حذف نام همسر از شناسنامه، در کاهش آسیب های ناشی از طلاق موثر است.
حذف نام همسر سابق از شناسنامه بسیار مشکل است. اغلب مردم، علاقه ای به آشکار شدن خصوصی ترین مسائل مربوط به زندگی خود ندارند، یکی از راه های جلوگیری از بروز این مشکلات، برداشتن نام همسر سابق از شناسنامه افراد است.
در این مقاله کاربردی ترین اطلاعات درباره این موضوع، در اختیار شما کاربران عزیز قرار می گیرد.
کاربرد ماده 33 قانون ثبت احوال
بر اساس ماده 33 قانون ثبت احوال در خصوص حذف نام همسر از شناسنامه این چنین بیان داشته است:
«ازدواج، طلاق، مرگ، رجوع و بذل مدت یا نکاح باید در دفاتر ثبت کل وقایع ثبت شود. لی در المثنای شناسنامه زن یا مرد تنها زمانی نام همسر قبلی و ازدواج و طلاق مربوط به آن ثبت نمی شود که بین آن ها نزدیکی واقع نشده باشد.حتی اگر زن قبلا ازدواج داشته و طلاق گرفته باشد.»
بنابر این ماده، حذف نام همسر از شناسنامه مشروط بر ثبت طلاق، درخواست همسر دوم یا دوشیزه بودن زوجه می باشد. البته قابل توجه است که این ماده قانونی تنها برای ازدواج دوم قابل اجراست.
حذف نام همسر از شناسنامه در صورت باکرگی زن
اگر زن دوشیزه باشد و در ازدواج با شوهرش، با وی رابطه جنسی برقرار نکرده باشد، دادگاه او را به پزشکی قانونی معرفی می کند تا گواهی بکارت اخذ کند. پس از می تواند از مزایای قانون ثبت احوال با استناد به مدارک و اسناد طلاق، از ماده 33 برای حذف نام همسر استفاده نماید. این قانون برای حذف نام زن از شناسنامه مرد هم اجرا می شود.
مدارک مورد نیاز برای حذف نام همسر در صورت باکره بودن زن
• گواهی بکارت از پزشکی قانونی
• سند طلاق
• حکم طلاق
• مدارک شناسایی فرد مانند کارت ملی و شناسنامه
• برگه معرفینامه از دادگاه صادرکنندهی حکم طلاق
نکته: همانطور که در متن بالا مطالعه کردید، بعد از ثبت ازدواج دوم در شناسنامه، امکان حذف نام همسر اول مقدور می شود، بنابراین امکان پنهان کاری و سوء استفاده برای اشخاص ایجاد نمی گردد. با این وجود، اگر شخصی می خواهد مطمئن شود که همسری که انتخاب کرده است، پیش از این ازدواجی نداشته است می تواند درخواست گواهی تجرد کند.
مدارک مورد نیاز در صورت باکره نبودن زوجه
• ثبت کردن ازدواج جدید و ارائه مدارک مربوط به آن به اداره ثبت احوال
• ارائه سند طلاق همسر سابق
• اوراق هویتی متقاضی شناسنامه و کارت ملی
• در صورت فوت همسر
در صورت ارائه گواهی فوت شخص متوفی
- سند ازدواج (نکاح نامه)
- اوراق هویتی متقاضی (شناسنامه و کارت ملی)
گواهی تجرد چیست؟
گواهی تجرد تأییدیه ای است که بر اساس اطلاعات مندرج در شناسنامه شخص فقط برای صاحب سند و بر اساس درخواست او صادر می گردد. دختر و پسر قبل از ازدواج، با رجوع به اداره سجلات و احوال شخصیه در وزارت امور خارجه در ایران یا نمایندگی های جمهوری اسلامی ایران (در خارج از کشور) درخواست صدور گواهی تجرد بکند، با اخذ گواهی تجرد از ازدواج پیشین همسر آینده خود مطلع می شوند.
مدارک لازم برای صدور گواهی تجرد
• اصل شناسنامه شخص متقاضی
• یک برگ فتوکپی برابر اصل شناسنامه
• تکمیل کردن فرم درخواست
• ارائه فیش بانکی به مبلغ ۱۰/۰۰۰ ریال نزد کلیه شعب بانک ملی ایران به نام سازمان ثبت احوال کشور
افزودن دیدگاه