روزانه شرکتهای تجاری و صنعتی زیادی در حال تلاش برای معرفی کالا و خدمات خود به مشتریان هدف و در اختیار گرفتن سهم بیشتری از بازارهای داخلی و نهایتاً دستیابی به بازارهای بینالمللی هستند. واضح است که شرط ماندگاری کسبوکار در ذهن مخاطبان، داشتن یک «نام تجاری» یا «علامت تجاری» خاص است که به نوعی معرف اصلی آن تجارت باشد و از طریق آن بتوان به آن کسب وکار اعتبار بخشید.
اما یک سوال مهم که عموماً برای بسیاری از این افراد فعال در این حوزه مطرح میشود این است که آیا برای صادرات کالا حتماً باید یک برند ثبت شده داشته باشیم؟ از این رو این مقاله را به بررسی زوایای مختلف، مدارک و مراحل صادرات کالا و ثبت برند اختصاص دادهایم. با ما تا انتهای این مقاله همراه باشید.
آیا برای صادرات کالا نیاز به ثبت برند است؟
صادرات و فروش کالا در کشورهای خارجی به عنوان یکی از روشهای پردرآمد محسوب میشود، اما در عین حال این کار به آسانی امکانپذیر نیست و برای راهاندازی خط صادرات باید مجوزها، شرایط، مدارک و اسناد لازم برای این کار وجود داشته باشد. از این رو داشتن اطلاعات کافی در این زمینه نه تنها مانع از دست رفتن سرمایه و شهرت کسبوکارتان میشود، بلکه به شما کمک میکند که سود اقتصادی را کسب و از این طریق بازارهای هدف خود را شناسایی کنید.
در پاسخ به این سؤال که آیا برای صادرات کالا نیاز به ثبت برند است؟ باید گفت که به طور کلی تمامی تولیدکنندگان کالا و ارائهدهندگان خدمات و همه افرادی که صاحب کسبوکار هستند، برای حضور در بازارهای تجاری و اقتصادی در سطح داخلی و خصوصاً بینالمللی به یک برند ثبت شده نیاز خواهند داشت.
از دید وسیعتر، ثبت برند مهمترین ابزار برای معرفی کالاهایی است که به سایر کشورها صادر میشوند، چرا که از این طریق میتوان از هرگونه سوءاستفاده و جعل آن یا حتی شباهتهای احتمالی جلوگیری کرد.
با توجه به مطالبی که گفته شد، جهت ثبت برند برای صادرات کالا و بهرهمندی ازحمایتهای قانونی بینالمللی، علاوه بر ثبت داخلی برند مورد نظر در داخل کشور میبایست از طریق معاهده بینالمللی مادرید، برند انتخاب شده را در کشور مورد نظر نیز به ثبت رساند. در چنین مواردی عموماً متقاضی قصد ثبت برند به زبان لاتین خواهد داشت که این کار مستلزم رعایت خصوصیات و قواعد خاصی است.
نکاتی که در ثبت برند به زبان لاتین باید به آنها توجه کرد
- برای ثبت برند به زبان لاتین ارائه کارت بازرگانی الزامی است.
- حتی اگر عنوانی با ریشه فارسی اما به زبان لاتین نوشته شود، باز هم باید آن را تحت عنوان برند لاتین به ثبت رساند.
- در زمان ثبت برند لاتین نیز همانند ثبت برند داخلی باید علاوه بر استعلام بررسی وضعیت برند مورد نظر در سطح داخلی، نسبت به استعلام آن در سطح بینالملل اقدام کرد.
- برند لاتین باید با استانداردها و الحاقیههای مورد تأیید مادرید و پروتکل الحاقی آن همخوانی داشته باشد.
برای ثبت برند لاتین چه مدارکی مورد نیاز است؟
مدارک مورد نیاز برای اشخاص حقوقی:
- کپی کلیه مدارک ثبتی شرکت
- کپی شناسنامه و کارت ملی افراد دارای حق امضاء در شرکت
- ارائه کارت بازرگانی
- ارائه یک نمونه برند لاتین ابعاد ۱۲*۱۲ سانتیمتر
- ارائه اظهارنامه ثبت برند لاتین
مدارک مورد نیاز برای اشخاص حقیقی:
- کپی شناسنامه و کارت ملی شخص متقاضی
- ارائه کارت بازرگانی
- ارائه یک نمونه برند لاتین در ابعاد ۱۲*۱۲ سانتیمتر
نحوه ثبت برند لاتین به چه شکل است؟
مراحل ثبت برند لاتین، همانند ثبت برند فارسی است با این تفاوت که برای ثبت برند لاتین علاوه بر مدارک مورد نیاز ثبت برند، دریافت و ارائه کارت بازرگانی نیز الزامیست. اشخاص حقیقی و حقوقی که کارت بازرگانی ندارند تا زمانیکه این کارت را قانوناً دریافت نکنند، اجازه ثبت برند یا علامت تجاری لاتین را نخواهند داشت.
از این رو ثبت برند یا علامت تجاری لاتین، مراحل به نسبت پیچیدهتری نسبت به ثبت برند فارسی داشته و روند تهیه اظهارنامه و نوع درخواست آن نیز به شکل دیگری خواهد بود. در نتیجه کوچکترین اشتباه و سهلانگاری در این مسیر ممکن است شما را با مشکلات بسیاری مواجه کند. بنابراین بهتر است این مهم را به افراد آشنا با مسائل حقوقی بسپارید.
دپارتمان حقوقی داتیک به دلیل شناخت کافی مسائل قانونی مرتبط، قبل از اقدام برای ثبت برند لاتین شما تمامی شرایط را در نظر گرفته، برند مورد نظر را استعلام و در صورت اطمینان برای ثبت آن اقدام خواهد کرد. جهت کسب اطلاعات بیشتر و اخذ مشاوره رایگان میتوانید با مشاوران ما در ارتباط باشید.
افزودن دیدگاه